Hogyan őrizzük meg fogaink egészségét?

article image

Fogaink egészségének megőrzésének első és legfontosabb módja a megfelelő és rendszeres TISZTÍTÁS.

Ideális esetben napi kétszeri fogmosásra van szükségünk, melyeket fontos, hogy étkezést követően hajtsunk végre. Ha evés után mosunk fogat, ügyeljünk arra, hogy minimum 30 perc teljen el, ellenkező esetben károsodhatnak fogaink.

Mindehhez azonban nem mindegy, hogy milyen FOGKEFÉT használunk.

article image
(képforrás: www.1877smileco.com)

Fogkefe vásárláskor a következőkre kell figyelnünk: nem szabad erős sörtéjű fogkefét vásárolni, hiszen ezek használatával kárt tehetünk az egyébként egészséges fogainkban is, fognyaki érzékenységet illetve ínysorvadást eredményezve

  • a kefe fejmérete ne legyen túl nagy, hogy a hátul, nehezen megközelíthető helyeket is megfelelően tisztíthassuk
  • a puha sörtéjű fogkefék vásárlása azért is előnyös, mivel a hajlékonyabb sörték könnyebben bejutnak a fogközökbe, illetve ínyünk masszírozására is alkalmasak, anélkül, hogy felsértenék azt, miközben segítenek az ínygyulladás megelőzésében.
(kép: www.mountainvistadentalcare.com)

Amennyiben még alaposabb tisztítást szeretnénk végezni fogainkon, használjunk ELEKTROMOS FOGKEFÉT, azon belül is a szónikus fogkefét. Ezek a fogkefék már ultrahangos tartományban rezegnek, ezzel megkönnyítik a lepedék eltávolítását. Az elektromos fogkefe számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik, ha megfelelően használjuk! Akármelyik fogkefe mellett döntünk, a helyes fogmosási technika nélkül egyikkel sem érhetünk el megfelelő eredményt, ezért kérjük fogorvosunk segítségét annak elsajátításában.

A fogmosás kiegészítéseként nagyon fontos a FOGSELYEM, vagy a FOGKÖZTISZTÍTÓ KEFE használata. Ezen fogköztisztító eszközök segítségével a nehezen hozzáférhető területeket tudjuk megtisztítani, melyre különösen nagy figyelmet kell fordítanunk a szoros fogközöknél illetve a hidak alatt a fogszuvasodás elkerülése végett. Ha tehetjük, végezzük el a fogköztisztítást minden nap az esti fogmosást megelőzően, majd használjunk szájöblögetőt a tökéletes szájápolás befejezéseként.

(kép forrás : titusdentistry.com)

Ha kérdése van, vagy szeretné ellenőriztetni fogai állapotát, forduljon bizalommal fogorvosainkhoz, akik örömmel állnak az Ön rendelkezésére!